Hibridinės grėsmės Baltijos jūros regione: visuomenės atsparumo didinimas

2016-03-03 Gynybos Paramos Fondas, kartu su Pulkininkų Asociacija ir Lietuvos Respublikos Seimo Nacionalinio Saugumo ir Gynybos Komitetu organizavo tarptautinę konferenciją: „Hibridinės grėsmės Baltijos jūros regione: visuomenės atsparumo didinimas“.

Pagrindinis konferencijos tikslas − išskirti pagrindinius saugumo iššūkius regione ir apsvarstyti galimus jų sprendimo būdus, kartu įtraukiant Lietuvos nevyriausybines organizacijas, valdžios institucijas ir tarptautinius veikėjus.

Konferencijoje nagrinėtų probleminių regiono klausimų apžvalga ir aptarimas pateikiamas V.Denisenko straipsnyje „Baltijos regiono saugumas, arba nori taikos – ruoškis karui“ (www.geopolitika.lt)

Konferencijos įrašas  (Seimo vaizdo ir garso archyvas)

2016-03-03 Tarptautinė konferencija „Hibridinės grėsmės Baltijos jūros regione: visuomenės atsparumo didinimas“ 1d

I dalis
Artūras PAULAUSKAS, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas. Sveikinimo kalba
Glen HOWARD, „The Jamestown Foundation” prezidentas. „Rusija, Baltarusija ir Baltijos jūros regionas” (nuo 0:13:45)
J.E. Dr. Žygimantas PAVILIONIS, Ambasadorius. „Visuomenės atsparumas hibridinėms grėsmėms” (nuo 0:29:00)
J.E. Amir MAIMON, Ambasadorius, Izraelio ambasada Lietuvoje. „Izraelio iššūkiai saugumui. Pamokos Baltijos jūros regionui” (nuo 0:40:20)
Zbigniew PISARSKI, IM Kazimierza Pulaskiego fondas. „Lenkijos nacionalinis saugumas ir partnerystė su Baltijos valstybėmis” (nuo 0;54:50)

2016-03-03 Tarptautinė konferencija „Hibridinės grėsmės Baltijos jūros regione: visuomenės atsparumo didinimas“ 2d2 dalis
Dr. Mike WINNERSTIG, Karališkosios Švedijos karo mokslų akademijos narys. „Švedijos iššūkiai saugumui ir bendradarbiavimas su Baltijos šalimis
Dr. Pavel USOV, analitikas, Politinės Analizės ir Prognozės Centras Baltarusijoje. „Baltarusija ir jos ateities iššūkiai” (nuo 0:15:40)
Dimitri TEPERIK, vykdantysis direktorius, Tarptautinis gynybos ir saugumo centras. „Informacinių operacijų įtaka” (nuo 0:38:00)
Dr. Yevgen ROKICKI, Ukrainos gynybos ir saugumo pramonės asociacija, vadovas. „Išmoktos Ukrainos pamokos konflikte su Rusija: pilietinė visuomenė ir hibridinis karas” (nuo 0:50:00)

2016-03-03 Tarptautinė konferencija „Hibridinės grėsmės Baltijos jūros regione: visuomenės atsparumo didinimas“ 3d

3 dalis
Edward LUCAS, “The Economist” vyresnysis redaktorius. „Rusijos grėsmės ir iššūkiai saugumui Baltijos jūros regione

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *