2018-11-20 Minėjimas Vilniaus įgulos atsargos kariams Vilniaus įgulos karininkų ramovėje

Lapkričio 20 d. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyko atkurtos Lietuvos kariuomenės 100-ųjų metinių minėjimas Vilniaus įgulos atsargos kariams.
Renginio šeimininkas – Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys pasveikino gausiai į renginį susirinkusius atsargoje esančius karius ir karininkus, dėkojo jiems už pasiaukojančią tarnybą Lietuvos kariuomenėje, vykdomą pilietinę veiklą išėjus į atsargą: „Reiškiame pagarbą už tarnybą, įgytas ir perduotas žinias jaunesniesiems bendražygiams. Širdingas ačiū už Kariuomenės vardo garsinimą pabaigus tarnybą, bendruomenėse ir artimoje aplinkoje. Jūs esate mūsų ambasadoriai.“
Dėkodamas už aktyvią visuomeninę veiklą, atsargos karių asociacijų atstovams sausumos pajėgų vadas įteikė Sausumos pajėgų Lietuvos kariuomenės šimtmečiui atminti sukurtas atminimo monetas.
Susirinkusiuosius sveikino ats. gen. kjr Jonas Andriškevičius, 1993-1999 m. vadovavęs Lietuvos kariuomenei. Mintimis apie Lietuvos kariuomenės istoriją pasidalino prof. dr. Valdas Rakutis.
Susirinkusiems koncertavo Lietuvos kariuomenės orkestras vadovaujamas kapelmeisterio mjr. Egidijaus Ališausko ir solistė Jovita Suzanovičienė Vaicekauskaitė.

Panaudota Sausumos pajėgų Facebook puslapyje skelbta informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *