Pėsčiųjų žygyje „Birutiečių keliais“

Rugsėjo 16 d. Alytuje vyko jau 5-asis Birutiečių žygis, kurį organizavo Kunigaikštienės Birutės Ulonų batalionas. Į žygį susirinko per 600 dalyvių. Dalyviai galėjo rinktis žygio distanciją pagal savo fizinį pasirengimą. Kas žygiavo 10 km., kas 26 km., o patys ištvermingiausi 40 km.
Pagrindiniai žygio tikslai – vienyti karių, sukarintų struktūrų pareigūnų ir civilių bendravimą, bendradarbiavimą tarp institucijų, įstaigų, organizacijų, įvairių tautų, bendruomenių, jaunimo organizacijų, ugdyti jaunimo pilietiškumą, kelti sąmoningumą, skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei.
Žygyje dalyvavo ir grupė Lietuvos Kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos narių: Valerijus Šerelis, Leonas Lukoševičius, Rolandas Česūnas, Rolandas Seniutis, Artūras Armonavičius, Dalius Butkauskas ir Arturas Čiras. Abu Rolandai pasirinko ilgiausią žygio maršrutą – 40 km., o kiti kariuomenės kūrėjai trumpesnį – 26 km. maršrutą. Visi su gera nuotaika įveikė pasirinktus maršrutus. Žygyje svarbu gera nuotaika ir gera kompanija. Su kariuomenės kūrėjais žygyje visada smagu.

Arturo Čiro tekstas ir nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *