Teismas paskelbė, kad Algirdas Paleckis nepagrįstai išteisintas baudžiamojoje byloje dėl Sausio 13-osios nusikaltimų neigimo/2012-06-12 15min.lt

15min.lt 2012-06-12

Teismas paskelbė, kad Algirdas Paleckis nepagrįstai išteisintas baudžiamojoje byloje dėl Sausio 13-osios nusikaltimų neigimo

Aukštesnės instancijos teismas antradienio popietę paskelbė, kad „Fronto“ partijos lyderis yra pripažįstamas kaltu dėl viešų pasisakymų, kad 1991 metų sausio 13 dieną „saviškiai šaudė į savus“.

Aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismas antradienį popiet paskelbė galutinį verdiktą Socialistinio liaudies fronto vadovo Algirdo Paleckio rezonansinėje baudžiamojoje byloje. Ankstesnis išteisinamasis nuosprendis panaikintas, A.Paleckis pripažintas kaltu, jam skirta 10 400 litų bauda. Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad ankstesnis teismo verdiktas, kuriuo politikas buvo išteisintas, nepagrįstas. Anot aukštesnio teismo, A.Paleckis padarė nusikaltimą. Juolab pats politikas pripažino, kad nėra tikras dėl savo pasakytų žodžių. Teismo nuosprendžiu pažymima, kad A.Paleckio pasakyti žodžiai negali būti vertinami kaip jo išsakyta nuomonė, o tyčia viešai paskleista dezinformacija. Taip A.Paleckis peržengė saviraiškos, žodžio laisvės ribas. Apkaltinamajame nuosprendyje pažymima, kad užgaulūs A.Paleckio žodžiai įžeidė gyvybę paaukojusius kovotojus ir žuvusiųjų už Lietuvos laisvę artimuosius.
[…]
Posėdį stebėjęs Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyriaus pirmininkas Vytautas Račkauskas sakė, kad tokiu nuosprendžiu jis su bendraminčiais yra patenkintas.

 

Komentuoti

Your email address will not be published.Required fields are marked *