2013-ieji baigti švietėjiška akcija mokykloje

rsz_dscn3129Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyrius (toliau – LKKSS VAS) 2013 m. gruodžio 13 d. aplankė Šalčininkų rajono Jašiūnų ,,Aušros“ vidurinę mokyklą ir taip vainiko beveik du mėnesius trukusį projektą. Jos bibliotekai buvo perduota dovana – 27-iose dėžėse supakuotos daugiau kaip 700 knygų, skirtų dviems šimtams visų amžiaus grupių mokyklos moksleivių ir trisdešimčiai mokyklos mokytojų. Knygų perdavimo renginio metu, pilnutėlėje aktų salėje, kariuomenės kūrėjai trumpai papasakojo apie organizacijos istoriją, tikslus ir nuveiktus darbus. Buvo priminta, kad ši lietuvybės rėmimo akcija jau ketvirtoji Šalčininkų krašte per dvejus metus (2012 m. knygos buvo perduotos Baltosios Vokės, Poškonių ir Dieveniškių lietuviškoms mokykloms), tačiau ši yra pati solidžiausia. Vyrai juodomis beretėmis paaukojo daugiau kaip 3000 Lt naujų knygų pirkimui, o sudėjus  kitų organizacijų ir piliečių paaukotus pinigus bei padovanotas knygas akcijos bendra vertė viršijo 10 tūkst. litų sumą. Vien tik naujų, dar spaustuvių rašalu kvepiančių, knygų buvo daugiau kaip 300 vnt. Negalima nepaminėti, jog 320 knygų ir leidinių iš savo asmeninių bibliotekų akcijai skyrė mūsų nariai prof. Vytautas Landsbergis, Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Arvydas Pocius, ats. psk. Vytautas Mikalauskas,  Antanas Gediminas Kurpavičius, dim. mjr. Kazys Jonikas,  ats. psk. Stasys Averka, ats. kpt. Juozas Barškietis, Algimantas Remeika, ats. mjr. Albertas Daugirdas, ats. ltn. dr. Vytautas Račkauskas.

Gera žinia ir tai, kad akciją parėmė kur kas didesnis spektras institucijų bei visuomenės atstovų nei pernai. Tarp jų buvo Vilniaus universiteto profesūra ir buvę auklėtiniai, Krašto apsaugos ministras Juozas Oleka, Specialiųjų operacijų pajėgų Kovinių narų tarnyba, Vytauto Didžiojo Jėgerių batalionas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, ,,Geležinio Vilko“ brigados karininkai, Lietuvos šaulių sąjungos, LKKSS Marijamolės ir Šiaulių skyrių, politinės partijos „Tautininkų Sąjunga“ nariai, UAB ,,Grota“ darbuotojai, Lietuvos karininkų sąjungos Jonavos skyriaus atsargos kariai, Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacija. Net kukliausiais paskaičiavimais prie knygų dovanojimo idėjos vienaip ar kitaip prisidėjo daugiau kaip 300 žmonių.

Atsižvelgiant į lietuviškų mokyklų bibliotekų skurdžius fondus knygų dovanojimo akcijas ketinama vykdyti ir kitais metais.

Daugiau nuotraukų galite pamatyti Fotogalerijose.

LKKSS VAS valdybos pirmininkas ats. mjr. Albertas Daugirdas

Paskelbta Naujienos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *