1991 m. egzaminą prisimenant

Po 29 metų Laisvės gynėjų dienos minėjime Seime susitiko studentas ir dėstytojas.

2020-01-13 Laisvės gynėjų dieną Seime L.Ragalevičus ir A.ČirasKai sausio pabaigoje įtampa šiek tiek atslūgo, reikėjo grįžti prie mokslų Vilniaus pedagoginiame institute. Laukė sunkus sporto fiziologijos egzaminas. Laiko pasiruošti egzaminui buvo mažoka, todėl tikėtis gero pažymio buvo nerealu. Atvykau į egzaminą, išsitraukiau bilietą, atsisėdau ruoštis. Egzaminą priiminėjo docentas Liudas Ragalevičius. Docento ranka buvo įtvare, savijauta prasta. Jis buvo tarp tų kurie gynė Televizijos bokštą ir buvo sumuštas automato buože. Prieš mane atsakinėjančiam sunkiai sekėsi, docentas parašyti teigiamo pažymio nenorėjo ir tada paklausė egzaminuojamojo, ar šis buvo prie Parlamento tomis baisiomis naktimis. Tas atsakė, kad buvo, bet ne visą laiką ir pridūrė: „Arturas Čiras buvo tarp Parlamento gynėjų“. Kai aš atsisėdau priešais docentą, mūsų pokalbis nuo dalyko nukrypo į Sausio 13-osios įvykius. Po kelių minučių doc. Ragalevičius įrašė į mano egzaminų knygelę „5“ (penkiabalė sistema) atsistojo, paspaudė man ranką ir pasakė: „Arturai, tu geras vyras“. Man tai buvo aukščiausias įvertinimas. Jau praėjo daug laiko, bet šiuo doc. Liudo Ragalevičiaus žodžius prisimenu dažnai.
O šiandien su doc. L. Ragalevičiumi susitikome Laisvės gynėjų dienos minėjimo ir Laisvės premijos įteikimo ceremonijoje Lietuvos Respublikos Seime.

Kariuomenės kūrėjas savanoris Arturas Čiras
2020-01-13

Paskelbta Trečioji banga, VAS nariai.
  1. Šaunūs prisiminimai… Ir vertingi susitikimai 1991 m. Lietuvos laisvės gynėjų 2020 m. sausio 12 d. Tam ir organizuojami renginiai, kad bendražygiai ir bendraminčiai, kovoję už Lietuvos laisvę susitiktų…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *