Ilsėkis ramybėje, bendražygi

Sausio 30-ąją Karveliškių kapinėse amžinojo poilsio atgulė Lietuvos kariuomenės kūrėjas savanoris dimisijos grandinis Tomas Valentas Alencevičius

Vilniaus laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“  velionį pagerbė ir į kapines palydėjo ne tik velionio artimieji – dukra, anūkai ir proanūkiai bei kiti giminaičiai, bet ir virš 15 dimisijos ir atsargos karių, amžinos atminties T. V. Alencevičiaus, buvusio LKKSS Vilniaus apskrities skyriaus KASP 8 rinktinės Karių savanorių būrio nario, bendražygių iš LKKSS Vilniaus apskrities skyriaus ir Lietuvos kariuomenės savanorių draugijos prie Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacijos.

Išvakarėse prie velionio karsto buvo padėta LKKSS Vilniaus apskrities skyriaus narių, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių „paskutinė dovana“ velioniui – Trispalvė Lietuvos valstybės vėliava. Ši tradicija tęsiama nuo 2013-ųjų metų taip pagerbiant mirusio Lietuvos kariuomenės kūrėjo savanorio indėlį atkuriant Lietuvos kariuomenę ir ginant Lietuvos Respublikos Nepriklausomybę 1990-1991 m. Trispalvė vėliava, prieš leidžiant velionį į duobę, įteikta velionio dukrai Danguolei. Tikimės, kad vėliava taps šios šeimos relikvija, ir bus keliama per Lietuvos Respublikos valstybines ir kitas šventes.

Ilsėkis ramybėje…

ats. ltn., dr. Vytautas Račkauskas
LKKSS Vilniaus apskrities skyriaus
valdybos pirmininko pavaduotojas

Paskelbta Trečioji banga, VAS veikla.
  1. Ilsėkis ramybėje, bendražygi Tomai Valentai. Dėl ligos privalau vengti, ypač žiemą, žmonių susibūrimų, tačiau galiu sekti įvykius LKKSS VAS tinklalapyje. Džiugu, kad VAS skyriaus įskaitoje yra veiklių dimisijos karių savanorių, nepriklausomybės gynėjų branduolys, kuris ir yra VAS pagrindas. Pagiriamojo žodžio nenusipelno kiti VAS struktūros padaliniai. Štai, kai, gal ir subjektyviai, žiūriu plk. Dariaus Kalibato laidotuvių nuotraukas, iškyla eilė klausimų. Mat jis, kiek prisimenu, kariuomenėje tarnavo nuo jos atkūrimo ištakų. Todėl man, būnant jo vietoje, iš anapusio pasaulio būtų maloniau žiūrėti, kad į paskutinę kelionę palydi ne šauktiniai, bet bendražygiai– AKS, LAKS, Pulkininkų klubo nariai (apie generolų klubą nedrįstu galvoti). Atleiskit, gal jie ten ir dalyvavo, ir stovėjo nuošalėje, bet iš nuotraukų nesimatė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *