1941 m. Tautos sukilimo 79-ųjų metinių minėjimo šventė

2020 m. birželio 23 d. Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje
15:00 baikerių paradas – pagerbimo kolona
16:00 iškilmingas 1941 m. Birželio sukilimo minėjimas

KVIETIMAS
DALYVAUTI ILGIAUSIOS METŲ DIENOS ŠVENTĖJE IR TAUTOS SUKILIMO MINĖJIME

2020-06-23 Lietuva minės 1941 m. Tautos (Birželio) sukilimo 79-ąsias metines

Šis, daugelį metų visomis priemonėmis tiek raudonojo okupanto, tiek jiems pataikaujančių prisitaikėlių gramzdintas į užmarštį mūsų tautai nepaprastai svarbus istorinis įvykis kasmet tampa populiaresnis ir savo iškilminga dvasia nenusileidžia Gedulo ir Vilties, Vasario 16-osios, Kovo 11-osios bei Lietuvos Kariuomenės dienos minėjimams.
Po metus (1940-1941) trukusios pačios žiauriausios bolševikinės okupacijos, mūsų tautos sūnūs ir dukros, pasikliaudami tik savo narsa ir jėgomis, sugebėjo išvyti nekenčiamą okupantą ir nors trumpam (1941.06.22-28) atstatyti Lietuvos valstybingumą bei dėl savų politikų ir aukščiausių kariuomenės vadų kaltės prarastą nepriklausomybę.
Su dėkingumu pažymime, jog nuo pat 2015 metų, kuomet pirmą kartą grupė motociklininkų iš Kauno, sukilimo lopšio, į Vilnių atvežė simbolinę sukilimo ugnį, Birželio 23- iosios renginiuose kasmet vis gausiau dalyvauja ir Lietuvos Baikerių kongreso atstovai.

KVIEČIAME visus laisvę mylinčius Lietuvos žmones 2020-06-23 (antradienis) atvykti į Nepriklausomybės aikštę (šalia LR Seimo rūmų) Vilniuje ir dalyvauti istorinės atminties renginyje, skirtame paminėti šiai garbingai sukakčiai.

Iškilmingo minėjimo pradžia 16.00 val. Motociklininkų palydėtuvės 15.00 val.

Sutinkamai su renginio scenarijumi, patriotiškai nusiteikusių mūsų šalies merginų ir vyrų – Lietuvos baikerių PAGERBIMO KOLONA 15.00 val. iš Nepriklausomybės aikštės pajudės Gedimino prospektu, kur šventės organizatorių numatytose vietose padės gėles bei uždegs atminimo žvakeles ir atlikę pagerbimo ritualą, grįš į aikštę.

PAGERBIMO KOLONOS sustojimo vietos:
1. Paminklas Lietuvos tremtiniams ir politiniams kaliniams Gedimino pr., šalia Genocido aukų muziejaus.
2. Šimtmečio ratas Lukiškių aikštėje.
3. Jono Noreikos – Generolo Vėtros paminklas T. Vrublevskio g.

Atkartodami 1941-06-23 įvykių seką, 16.00 val., aidint Karinių pajėgų orkestro atliekamam himnui, Nepriklausomybės aikštėje pakelsime vėliavas ir pagerbsime 1941 m. Birželio sukilimo dalyvius. Išklausysime garbių svečių šiai sukakčiai skirtus pasisakymus, trumpą karių orkestro ir Antakalnio progimnazijos moksleivių koncertą. Visiems minėjimo dalyviams bus įteikti padėkos raštai su renginiui skirta simbolika bei kiti suvenyrai. Vaišinsimės kareiviška koše, arbata ir saldumynais.

Renginio tema – 1941 m. Birželio sukilimo mūšiai Vilniaus mieste.

Lauksime Jūsų!

Minėjimo iniciatorius LLKS valdybos narys Kęstutis Balčiūnas. Informacija tel. 8699 34880

Paskelbta Antroji banga, Skelbimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *